Wat zijn gerichte zoekwoorden?


zoekwoorden onderzoek

Wanneer mensen in google iets intypen, dan zijn dat de zoekwoorden. Gerichte keywords voor jouw website zijn dan woorden welke veel worden opgezocht in google welke interessant zijn voor jouw website. Stel u heeft een webshop waar je parfum verkoopt, dan zijn gerichte zoekwoorden: parfum aanschaffen, parfum kopen en dergelijke. Wanneer u hoog scoort op zulke gerichte keywords haal je meer potentiƫle bezoekers die interesse hebben om jouw producten te kopen. Zo kan je veel meer inkomsten halen.


Waar vind ik gerichte keywords?


Google heeft zelf een handige tool ontwerpen waarbij u keywords kan opzoeken en bekijken hoeveel x per maand deze gezocht worden in google. Op deze google tool kan u gericht zoeken op elk land. Wanneer u enkel in Nederland uw producten verkoopt moet u zich zeker niet wenden tot de internationale markt, want hier is de concurrentie des te hoger en u kan deze bezoekers toch niet bieden wat zij zoeken. Vandaar dat u gericht moet gaan zoeken per land.

Deze tool vindt u op Deze pagina


Welke keywords moet ik nemen.


Er zijn in uw genre 100den zoekwoorden, maar u kan ze natuurlijk niet allemaal nemen. We blijven hier eventjes bij het parfum voorbeeld en we zien hier volgende keywords:

  • Parfum = 14.800 zoekopdrachten per maand in google.nl
  • parfum online = 3.600 zoekopdrachten per maand in google.nl
  • calvin klein parfum = 390 zoekopdrachten per maand in google.nl

Ik heb hier nu 3 keywords genomen omtrent parfum. Stel dat u op 1 staat in google.nl met het keyword parfum, dan krijgt u elke maand heel wat bezoekers binnen, maar hier is enorm veel concurrentie op en op 1 geraken op zulke sterk keyword is iets waar je maanden tot jaren kan aan werken. Vandaar dat het beter is om te gaan zoeken naar meer gerichte zoekwoorden. Stel u verkoopt Calvin klein parfum, dan kan u zich gaan richten op het keyword Calvin klein parfum. Hier is het zoekvolume veel lager, maar wanneer u Calvin klein parfum aanbied dan is dit een sterk gericht keyword. Op zulke keywords haal je veel makkelijker goede posities in google en met zo enkele keywords haal je meer binnen per maand dan je enkel te richten op de sterkste keywords.


Laat door 7nu uw gerichte keywords zoeken.


Voor een bedrag van €20 zullen wij voor u website zelf een volledig onderzoek uitvoeren. Wij gaan hier opzoek naar uw 15 sterkste keywords waarop u gevonden kan worden met u website en gaan deze in een excel file stoppen. In deze file staat ook bij hoeveel x per maand er gezocht wordt op deze keywords in google en wat u positie op dit moment is in google. Heeft u interesse in enkel een zoekwoorden check analyse, neem dan contact met ons op via het contact formulier


Wilt u een volledige SEO optimalisatie uitvoeren op u website? Ga dan naar Deze pagina voor meer info.